Basta otvorio bokserski turnir u okviru projekta Krosboks

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je danas internacionalni revijalni turnir u boksu, koji je jedna od aktivnosti obuhvaćenih projektom prekogranične saradnje Mađarska–Srbija „Sportsko unapređenje boksa u prekograničnom regionu – Krosboks (Crossbox)“.

Sekretar Basta poželeo je takmičarima uspešne borbe i naglasio važnost koju ovaj projekat ima u popularizaciji boksa.

„Ovim projektom želimo da razvijamo, unapredimo i popularizujemo boks u pograničnom području. Nastojimo da motivišemo što više mladih talentovanih boksera i da im pružimo priliku da učestvuju na što više takmičenja, jer je to od suštinskog značaja za opstanak i razvoj ovog sporta“, rekao je Basta.

Na turniru učestvuju takmičari iz Bokserskog kluba „Segedin“ iz Mađarske i vojvođanskih klubova, a na programu je 12 mečeva, 11 u muškoj i jedan u ženskoj konkurenciji.

Nosilac projekta i organizator turnira je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa mađarskom neprofitnom organizacijom DJL iz Segedina, uz tehničku podršku Bokserskog saveza Vojvodine.

Ukupna vrednost projekta je 193.585 evra, a Evropska unija ga je sufinansirala putem Programa za prekograničnu saradnju Interreg – IPA sa 164.547 evra.