Мировић: Улагањем у спорт стварамо боље услове за нове шампионе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас завршне радове на реконструкцији терена у оквиру Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику, које са 45 милиона динара финансира Покрајинска влада.

„Када погледате кроз историју која су све фудбалска имена стасавала на овим теренима, укључујући нашег великог Синишу Михајловића, од којег се данас опраштамо, онда видите колика је наша одговорност и обавеза и према фудбалским именима која су задужила не само Фудбалски клуб ΄Војводина΄ и Нови Сад већ и нашу земљу, а многи од њих и цели фудбалски свет“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, на иницијативу ФК „Војводина“ биће уређен и терен број 1, што ће, како је оценио, допринети томе да се инвестирањем знатних средстава створе много бољи услови за неке нове шампионе и фудбалске асове.

„Сагласни смо са иницијативом Фудбалског савеза Војводине да се удружимо око изградње посебне академије у оквиру Савеза. Када имамо у виду све што је урађено и шта нас чека, то ће значити да ћемо најважнију споредну ствар на свету – најпопуларнији спорт – подстицати развојем фудбалске спортске инфраструктуре у наредном периоду издашније него минулих година“, навео је Мировић.

Председник је најавио да ће у наредним месецима бити инвестирано и у фудбалски терен на Ђачком игралишту у оквиру Кампуса, за шта су средства већ издвојена, те да ће бити улагања и у ФК „Нови Сад“ на Детелинари.

Мировић је истакао да је Покрајинска влада приступила свеобухватном инвестирању у фудбалску инфраструктуру, и то уређењем терена ФК „Спартак“ у Суботици, и подсетио на то да су у току радови на потпуној реконструкцији фудбалског стадиона и терена у Зрењанину, чији се завршетак очекује у другој половини наредне године.

Градоначелник Милан Ђурић рекао је да је ФК „Војводина“ симбол града Новог Сада – клуб са традицијом и великим успесима. Ђурић је изразио жељу да овај терен допринесе доласку неких нових талената који ће овде тренирати, па можда и надмашити златну генерацију Вујадина Бошкова која је овде стасавала педесетих година прошлог века.

Обиласку радова присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.