Секретар Баста отворио реконструисану фискултурну салу у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас  Зрењанин, где се састао са градоначелником Симом Салапуром, са којим је обишао Канцеларију за младе и Основну школу „Жарко Зрењанин“, у којој је завршена реконструкција паркета у фискултурној сали, финансирана заједничким средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и ове локалне самоуправе.

Баста и Салапура су приликом данашњег сусрета сумирали и утиске са 9.  Спортске олимпијаде школске омладине Војводине, одржане од 19. до 22. маја.

Након радног састанка у Градској кући, секретар Баста је са градоначелником обишао и Канцеларију за младе, где је разговарао са активистима те организације о текућим питањима.

Приликом посете Основној школи „Жарко Зрењанин“ отворена је реконструисана фискултурна сала. Врпцу су пресекли ресорни секретар Баста, градоначелник Салапура и директорка Школе Зорица Ђурин.

„Комплетан паркет је реконструисан  заједничким средствима Покрајинске владе и Града Зрењанина у укупној вредности од 11,45 милиона динара, у чему је Покрајина учествовала са 10 милиона динара путем конкурса намењеног за обнову школске инфраструктуре. Препознали смо потребе града Зрењанина, који је  носилац и титуле Европског града спорта, а који је то постао захваљујући одличним спортским резултатима и богатој спортској традицији“, истакао је Баста. Секретар сматра да ће Покрајина у граду Зрењанину и даље имати изузетног партнера са којим ће заједничким снагама радити на  унапређењу спорта у АП Војводини.

Он је подсетио на то да је од 2020. године, путем свих конкурса, ресорни секретаријат на територији града Зрењанина уложио преко 24 милиона динара за унапређење рада спортских организација, омладинског сектора и инфраструктурних пројеката.

Директорка ОШ „Жарко Зрењанин“ Зорица Ђурин подсетила је на то да у обнову ове зрењанинске основне школе, која је саграђена 1980. године, а фискултурна сала пуштена у рад 1990, до сада није улагано.     

„Завршетак овог пројекта, односно замена пода у фискултурној сали, представља велики помак напред. Дрвени спортски под урађен је по ФИБА стандардима. Сала није више само за тренинге и сада ће моћи да се одржавају такмичења у рукомету, кошарци и одбојци. Овим се пружа велика могућност за спортски напредак свих наших ученика, али и за зрењанински спорт у целини“, истакла је директорка Ђурин, која је најавила ускоро и почетак радова на реновирању школског крова.

Градоначелник Сима Салапура је истакао да је, на радост близу 800 ђака у овој школи и и десет спортских колектива који користе ову салу, завршен један важан инфраструктурни пројекат захваљујући улагању Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

„Ово је само део наставка улагања у школску и спортску инфраструктуру. У току је и реновирање комплетног стадиона у Карађорђевом парку, где се у наредној години улази у трећу фазу радова. Када је у питању образовање, ово је управо пример како водимо рачуна о нашим најмлађима, али и о спортским колективима који користе школске ресурсе за тренажни процес“, истакао је градоначелник Салапура. Подсетио је и да је, када је реч о улагањима у школе, Град ове године водио рачуна о енергетској ефикасности спортских обеката и да је поред улагања у спортску инфраструктуру близу 80 милиона уложено у енергетску ефикасност школских објеката, а да ће таква пракса бити настављена и наредне године.