Обележено 30 година постојања Одбојкашког савеза Републике Српске

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста заједно са министром спорта Републике Србије Зораном Гајићем, боравио је данас у Републици Српској где је присуствовао обележавању 30 година Одбојкашког савеза Републике Српске.

Поводом овог значајног јубилеја председник Републике Српске Милорад Додик приредио је пријем у Палати Републике у Бањалуци, коме су поред министра Гајића и секретара Басте присуствовали и Селма Чабрић министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Марио Ђуран помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске, Ђула Мештер председник Одбојкашког савеза Републике Србије, Петар Богуновић потпредседник Одбојкашког савеза Републике Србије и председник Одбојкашког савеза Војводине, Иван Kнежевић генерални секретар Одбојкашког савеза Србије као и Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије и Милутин Поповић председник Одбојкашког савеза Републике Српске.

Додик је честитао Одбојкашком савезу Републике Српске велики јубилеј – 30 година постојања и нагласио је да одбојкаши представљају најбоље амбасадоре Републике Српске, те да ће увек имати његову подршку, као и републичких институција.

Истакао је да га посебно радује изузетна сарадња која постоји између клубова и одбојкашких савеза Републике Српске и Србије.

У наставку посете делегација се састала са министром породице, омладине и спорта Републике Српске, Селмом Чабрић, а на састанку је истакнуто да ће и у наредном периоду бити настављена добра и плодоносна сарадња, а да ће акценат бити стављен на развој школског спорта.

Обележавње 30 година постојања Одбојкашког савеза Републике Српске уприличено је у свечаној атмосфери, уз присуство спортске јавности а додељене су и плакете најзаслужнијимa.