Мировић: Покрајинска влада издвојила 225 милиона динара за реализацију 57 пројеката у области спортске инфраструктуре

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара уговоре за реализацију укупно 57 пројеката за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката, вредне 225 милиона динара, који се реализују путем Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Реч је o 39 пројеката школске спортске инфраструктуре и 18 пројеката јавне спортске инфраструктуре.

Од 2016. године до данас, Мировић је подсетио, путем овог јавног конкурса, у спортску инфраструктуру уложено је укупно 952 милиона динара за реализацију 479 пројеката.

„Тиме смо реконструисали и опремили бројне објекте широм Војводине, и у мање развијеним срединама створили услове за развој и унапређење школске спортске инфраструктуре и јавних спортских терена и центара намењених професионалним спортистима“, изјавио је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, поред ових пројеката, Покрајинска влада реализује и пројекте преко Управе за капитална улагања Војводине.

Мировић је подсетио да је у току и изградња спортске хале у Новом Кнежевцу, а у плану су и даљи радови на реконструкцији Ђачког игралишта у Новом Саду.

„Очекујем и да ће стадион у Зрењанину, на којем је поникла светска шампионка у атлетици, Ивана Шпановић, бити готов до краја године. Наставићемо и у годинама пред нама издвајања за развој и унапређење спортске инфраструктуре. Да све ово има смисла говоре резултати које постижу наши спортисти широм света“, додао је Мировић и најавио да је у плану и изградња међународног кампуса за баскет три на три у Руми.

Путем овог конкурса, између осталог, средства су издвојена и за санацију и опремање спортских терена у ОШ „Петефи Шандор“ у Бечеју, санацију терена за кошарку у ЕТШ „Михајло Пупин“ у Новом Саду,  изградњу помоћног објекта ФК „Тиса” у Падеју, постављање новог паркета за фискултурну салу у ОШ „Змај Јова Јовановић” у Руми, санацију и адаптацију спортске хале у Црвенки, изградњу спортског објекта с пратећим садржајима у Новом Милошеву, реконструкцију Градске хале „Мостонга” у Сомбору, санацију спортских терена  у ОШ „Коста Трифковић” у Новом Саду, инвестиционо одржавање и опремање школског објекта ОШ „Жарко Зрењанин” у Кикинди, адаптацију постојећег фудбалског терена и објекта за спорт и физичку културу ФК „Бачка” у Молу, санацију отвореног спортског терена у Чортановцима и за друге пројекте.

Средства су обезбеђена и за санацију и опремање спортских терена у основним школама у Сремској Каменици, Врбасу, Надаљу, Белој Цркви, Каравукову, Вршцу, Сремској Митровици, Сенти, Новом Саду, Житишту, Буковцу, Меленцима, Хртковцима, Пачиру, Опову, Српској Црњи, Зрењанину, Пећинцима и Гакову.

Додели уговора присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.