Секретар Баста отворио 13. Спортску олимпијаду радника Војводине у Ади

На стадиону Рекреативног центра „Адица“ у Ади, након свечане церемоније, покрајински секретар за спорт и омладину отворио је 13. Спортску олимпијаду радника Војводине.

Други пут за педесет година постојања ове спортске манифестације, Ада ће угостити такмичаре у појединачним и екипним спортовима, који су се квалификовали за учешће на радничкој олимпијади путем такмичења у Купу и првенству Војводине у четворогодишњем олимпијском циклусу.

Секретар Баста је на отварању истакао да пет деценија одржавања ове манифестације управо говори о томе колико је спорт важан сегмент друштва.

„Из наше покрајине потекли су бројни врхунски професионални спортисти на које смо сви поносни, али за понос је и то што на овој јединственој спортској манифестацији учествује око 2.000 радника и радница –    рекреативаца из бројних локалних самоуправа, који ће се такмичити у 19 спортских дисциплина у мушкој и у 10 у женској конкуренцији“, истакао је Баста. 

Ресорни секретар је нагласио да  Спортска олимпијада радника Војводине треба да представља круну бављења рекреативним спортом радно активног становништва, те да је овај вид ангажовања идеална прилика за дружење, стварање тимског духа, размену искустава и уживање у фер такмичењу.

Ресорни секретар се посебно захвалио организаторима – Савезу „Спорт за све“, Општини Ада и Савезу самосталних синдиката Војводине на труду који су уложили да се унапреди и популаризује раднички спорт.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће и у будуће, у оквиру различитих програма и пројеката, подстицати грађане на бављење спортом и физичком активношћу без обзира на године и физичку спремност, јер путем спорта и рекреације изузетно доприносимо очувању здравља нашег становништва“, навео је секретар Баста. Он је такмичарима у Ади пожелео да Олимпијада протекне у најбољој атмосфери, те да са ове завршне  манифестације  оде најлепша слика широм земље.

Присутне су овом приликом поздравили и председник Општине Ада Золтан Билицки, председница Савеза „Спорт за све“ проф.др Милена Микалачки и председник ОК 13.СОРВ Горан Милић.