Секретар Баста обишао стадион ФК „Црвена звезда“ у Руском Селу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и градоначелник Кикинде Никола Лукач обишли су данас стадион ФК „Црвена звезда” и реконструисане просторије тог клуба у Руском Селу.

Секретар Баста је том приликом истакао да улагање у спорт у малим срединама има посебан значај и за живот целе заједнице. Он је подсетио и да је пројекат инвестиционог одржавањa објекта овог фудбалског клуба одобрен на конкурсу који је ресорни секретаријат спровео у 2022. години.

„Покрајински секретaријат за спорт и омладину води рачуна о улагањима у спортску инфраструктуру и у мањим срединама. Данас смо у Руском Селу где су уз помоћ средстава ресорног секретаријата путем конкурса, у укупном износу од пет милиона динара, препознате потребе Града Кикинде и овог места за реконструкцијом просторија ФК „Црвена звезда”. Радови су завршени и све је беспрекорно урађено и изузетно смо задовољни оним што смо затекли на терену. Град Кикинда увек делегира добре пројекте и и то подржавамо“, истакао је секретар Баста.

Он је указао да је ресорни секретаријат и у току ове године издвојио средства у висини од преко десет милиона динара за три пројекта у циљу унапређивања спортске инфраструктуре на територији града Кикинде ─ у  школама „Вук Караџић“ и „Жарко Зрењанин“, као и један пројекат у Накову. Баста је истакао да ресорни секретаријат препознаје Кикинду као одличног партнера и да верује да ће се ова сарадња успешно наставити.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач изразио је захвалност Покрајинској влади и ресорном секретаријату на разумевању и великој подршци потреба Града Кикинде али и месних заједница на његовој територији у области развоја спорта.

„Резултат овог разумевања је да удруженим снагама али и средствима сада имамо овај уређени стадион у Руском Селу. Овим је максимални оправдано улагање од пет милиона динара од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и седам милиона динара опредељених из буџета Града Кикинда. Руско село и цела Кикинда има чиме да се поноси јер је реч о објекту које би пожелеле и много развијеније локалне самоуправе“, истакао је Лукач и потврдио да је из овог краја Покрајина одобрила још три пројекта у области унапређивања спортске инфраструктуре.

Председник овог клуба Душко Вујановић је истакао да је реконструкција овог  објекта од изузетне важности за све у Руском Селу али и целу Кикинду. „Клуб је био на ивици функционалности, а сада смо захваљујући сарадњи са Покрајином добили услове које би пожелели многи фудбалски клубови у Србији. Уколико уредимо и трибине овај пројекат биће употпуњен. Наш клуб постоји од 1921. године и има велику традицију. Клуб је члан Војвођанске лиге, Исток где се налази и велики број фудбалских клубова из краја, а наша је жеља да будемо међу првима“, истакао је Вујановић.