На Војној академији одржана мотивациона трибина „Спорт као модел успешног стила живота“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста учествовао је данас на мотивационој трибини „Спорт као модел успешног стила живота“, у организацији Војне академије у Београду, а намењеној кадетима Војне академије, ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“.

Баста је на трибини, организованој за неколико стотина кадета и ученика, говорио о томе које  место и улогу спорт има у креирању здравог и успешног начина живота.

Ова мотивациона трибина имала је за циљ да се приближи концепт бављења  спортом и начин на који спорт утиче на животни стил, о чему су из свог угла говорили и министар спорта Зоран Гајић, генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и други.

Војна академија већ неколико година, поред реализације редовног наставног плана и програма, уз подршку Олимпијског комитета Србије организује  мотивационе трибине о спорту на којима учествују врхунски спортисти, припадници Спортске јединице војне академије и гости из спортских институција Републике Србије.