Oтворено Светско првенство у самбоу Нови Сад 2020

У четвртак, 5. новембра 2020. године покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је свечаном отварању Светског првенства у самбоу Нови Сад 2020 за јуниоре, омладинце и сениоре, које се у великој сали СПЦ „Војводина“ одржава од 5. до 8. новембра.

Приликом свечаности отварања присутнима су се обратили потпредседник Европске самбо федерације Сергеј Јелисијев и заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић који је изразио задовољство што је Нови Сад домаћин великој и значајној спортској манифестацији.

На првенству учествује 600 такмичара, тренера и службених лица из Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске, Италије, Грчке, Молдавије, Русије, Белорусије, Литваније, Украјине, Француске, Румуније, Шпаније, Северне Македоније, Израела, Белгије, Кипра, Сједињених Америчких Држава, Колумбије,  Мексика, Венецуеле, Доминиканске Републике, Јужноафричке Републике, Марока, Камеруна, Индонезије, Филипина, Узбекистана, Казахстана, Монголије, Пољска, Чешка Република, Киргистана и Србије. 

Национални тим Србије представљаће 37 такмичара. Првенство се одржава у строгим карантинским условима, без присуства публике.

Сви чланови страних делегација допутовали су са негативним тестом на ковид-19, а  организатори који ће бити у контакту са страним делегацијама такође су тестирани и здрави. Финални блок такмичења свакога дана биће емитован директно, на каналу Еуроспорт.