Састанак са представницима канцеларија за младе

Данас је у Покрајинској влади у организацији Покрајинског секретаријата за спорт и омладину  одржан састанак са представницима канцеларија за младе у АП Војводини и представницима ОПЕНС-a. Поздрављајућу присутне, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста истакао је да ће секретаријат  још снажније подржавати омладинску политику и рад канцеларија за младе. Секретар је нагласио да ће у наредном периоду посетити локалне самоуправе у којима  функционишу канцеларије за младе и упознати се са  плановима за будући период.

 Координаторка за сардњу са институцијама ОПЕНС-а, Наташа Игић презентовала  је представницима канцеларија за младе  програм Владе Републике Србије „Моја прва плата”. Циљ овог програма је да се подстакне запошљавање младих, а спроводи га Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Закључак одржаног састанка јесте то да ће канцеларије за младе у АП Војводини пружити подршку у промоцији програма „Моја прва плата“ и мотивисати младе из својих локалних заједница да конкуришу на отворене позиције и стекну прва радна искуства у реалном радном окружењу.

Састанку је присуствовалa и Дејана Васић, помоћница покрајинског секретара за омладину.