Секретар Баста на меморијалном турниру „Лазар Крстић и Марица Џелатовић“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је  11. меморијалном турниру у спортској гимнастици „Лазар Крстић и Марица Џелатовић“,који је отворио Огњен Цвијетићанин, члан Градског већа Града Новог Сада задужен за спорт. Такмичење је одржано у суботу, 28. новембра 2020. године у организацији Соколског друштва „Војводина“, а под покровитељством Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

На турниру који је јединствен по томе што окупља све узрасне категорије у мушкој и женској гимнастици учествовало је 85 такмичара и такмичарки из Србије и Републике Српске, а такмичење је одржано уз строго поштовање свих епидемиолошких мера и без публике.

Соколско друштво у Новом Саду основано је 1905 године, и у својој стогодишњој историји, успело је да очува изворне принципе и вредности Соколског (Тиршовог) гимнастичког система насталог у другој половини XIX века.

Соколко друштво одувек је било носилац развоја спортске гимнастике у Србији. Са преко 200 медаља годишње са различитих такмичења у женској и мушкој спортској гимнастици, Соколско друштво ’’Војводина’’ је најтрофејније и најмасовније гимнастичко друштво у земљи.