Покрајина обезбедила средства за опремање фискултурне сале у Белој Цркви

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Белу Цркву, где се састао са председницом Општине Виолетом Симић и том приликом доделио уговор о финансирању опремања сале за физичко васпитање у Основној школи „Жарко Зрењанин“, вредан преко 5,8 милиона динара. Након обиласка фискултурне сале у овој основној школи, секретар Баста је истакао да је веома задовољан што ће захваљујући покрајинским средствима ова нова фискултурна сала сада бити и опремљена.

 „Изузетно нам је драго што је Општина Бела Црква учествовала на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката, и што можемо да јој помогнемо и комплетно опремимо фискултурну салу у ОШ „Жарко Зрењанин“.Опремање сале обухватиће набавку кошева, рукометних голова, гимнастичких справа, конструкције за одбојку, ормана за реквизите, струњача, лопти, као и друге опреме непоходне за бављење дворанским спортовима“, истакао је Баста. Он је додао да ће ресорни секретаријат, у складу са својим приоритетима, наставити са подршком општинама у Војводини које немају потребне услове за развој школског спорта.

Председница Општине Виолета Симић захвалила је на добијеним средствима од Покрајине и истакла значај опремања ове школске фискултурне сале с обзиром на то да се на овакву прилику чекало више деценија.

„Оно што је најважније јесте да ће са опремањем ове сале наши ђаци добити квалитетне услове за несметано бављење спортом, а самим тим и услове за бољу и здравију будућност“, истакла је председница Општине Бела Црква.