Дане Баста на турниру „Battle Net Championship“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је онлајн шампионату Battle Net који је одржан у недељу, 27. децембра 2020. године у Новом Саду. „Battle Net Championship“ је јединствени онлајн турнир у К1 и кикбоксу, а настао је у жељи да промовише борилачке таленте Србије и региона. Турнир има професионални и аматерски сегмент такмичења, а међу многим учесницима рукавице су укрстили и младе наде Новог Сада.

Идејни творци овог пројекта су  Бранислав Бабић, Невен Симјановски и прослављени кикбокс тренер, оснивач „Ronin Carnage“ бренда Миша Бачулов. Идеја се родила у време изолације услед глобалне пандемије корона вируса, чије су последице оставиле дубок траг на све активности домаћег спорта. У контролисаним условима, поштујући све прописане мере у циљу превенције ширења вируса, створена је платформа која борцима и гледаоцима даје прилику за право спортско уживање.

Овај онлајн борилачки спектакл одржава се по други пут, а организација следећег онлајн турнира може се очекивати средином фебруара 2021. године, такође у Новом Саду.