Секретар Баста у посети Врбасу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је општину Врбас, са чијим је председником Предрагом Ројевићем разговарао о стању спорта и спортске инфраструктуре. Било је речи и о пројектима реализованим у претходном периоду и резултатима које су у години на измаку остварили спортисти из те општине. По завршетку састанка Баста и Ројевић обишли су стадион ОФК „Врбас“ и Центар за физичку културу „Драго Јововић“.

„Веома сам задовољан радовима на стадиону крај Шлајза, које је реализовала Општина Врбас путем конкурса за изградњу, одржавање и опремање спортске инфраструктуре Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. За ту намену издвојили смо 3.474.000 динара и тим средствима уређена је атлетска стаза“, навео је Баста.

Секретaр је напоменуо да су услови за бављење базичним спортовима, као што је атлетика, сада много бољи и да је план да се са оваквим улагањима настави.

„У разговору са председником Општине упознали смо се и са другим потребама у овој области, као што је замена паркета у Центру за физичку културу. Покушаћемо да у наредном периоду, у нашем секретаријату или уз помоћ Министарства, пронађемо средства за решавање и других проблема и да наставимо улагање. Спорту увек требају бољи услови“, рекао је Баста.

Председник Општине Предраг Ројевић захвалио је секретару Басти на посети Врбасу, истичући да је први сусрет био прилика за упознавање са спортским условима и плановима у овој области.

„Отворили смо низ спортских тема и надам се да ћемо уз помоћ Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и надлежног министарства, успети да реализујемо неке од идеја и планова на пољу унапређења услова за бављење спортом. У томе већ имамо искуства, а како то треба да изгледа – најбољи је пример управо ОФК ′Врбас′ и стадион крај Шлајза“, рекао је Ројевић.

Он је додао да је локална самоуправа сама обезбедила средства за комплетно уређење свлачионица и тоалета у објекту на стадиону, а заједничким улагањем са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину уређена је атлетска стазу и постављено 800 столица на главној трибини.

„Жеља нам је да наставимо са заједничком сарадњом и покушамо да обезбедимо средства за постављање тартан-подлоге на атлетској стази. То би било веома важно за развој атлетике и спорта уопште, и дало би нам прилику да будемо организатори разних такмичења и митинга“, истакао је Ројевић.