Спартакова награда додељена најбољим спортистима и спортским радницима у Војводини

Престижно спортско признање „Јован Микић Спартак”, којим се награђују најбољи појединци и спортски колективи у Војводини, уручено је овогодишњим добитницима на свечаности у Спортском савезу Војводине. Нашим врхунским спортистима, тренерима, судијама и спортским радницима награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан. Овогодишњи лауреат у категорији спортиста и спортисткиња јесте џудисткиња Марица Перишић из новосадског „Борца“, док је Спартакову награду у конкуренцији тренера добио Мирослав Родић, кајакашки стручњак из Бачке Паланке, који је девет година био селектор наше репрезентације.

Код спортских судија добитница овогодишњег признања је рвачки судија из Зрењанина Весна Пиперски Цуцић, која је делила правду на бројним домаћим и међународним такмичењима.

Међу спортским организацијама награде су додељене Тениском клубу „Спартак“ и Савезу спорта за све Војводине.

Спартакову награду у категорији спортског радника добио је некадашњи успешни атлетичар Горан Чегар из Апатина.

Признање за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос у области спорта, уручено је Дарку Мајсторовићу, некадашњем веслачу новосадског „Данубијуса“ и репрезентације Србије. Мајсторовић је дуго година спортски радник, обављао је више функција, а био је и председник Веслачког савеза Србије.

Честитајући овогодишњим добитницима Спартакове награде, покрајински секретар Дане Баста истакао је да пут ка успеху никада није једноставан, а ове године посебно због глобалне епидемије вируса корона.

„Иако су се због епидемиолошке ситуације спортске активности одвијале у ограниченим условима, наши спортисти и спортски радници успели су лако да се прилагоде и да не губе мотивацију“, казао је Баста.

Он је додао да су се наши спортисти, тренери и спортски радници сусретали са бројним изазовима, али да су, упркос свему, превазишли препреке и остварили успех вредан пажње.

„Потврда за то су и овогодишњи добитници Спартакове награде, који су својим радом, трудом и залагањем заслужили да буду носиоци овог високог признања и да уђу у анале војвођанског спорта“, рекао је секретар.

Он је нагласио да је Србија увек била земља спорта и великих шампиона и изразио уверење да пандемија неће поколебати наше врхунске спортисте, које очекују Олимпијске игре. Баста је рекао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину настојати да обезбеди додатна средства за подршку олимпијским кандидатима са територије АП Војводине који ће учествовати на Играма у Токију 2021. године.

Председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан истакао је да је и у овој тешкој години било важно да се настави традиција доделе Спартакове награде.

„Година за нама је била тешка за све сегменте друштва, па тако и за спорт. Многе манифестације, спортски догађаји и турнири били су отказани или су се одржавали без публике, што није било лако за спортисте. Међутим, чак и у оваквим околностима спортисти и спортски радници су показали колико су истрајни и упорни, и колико је свима важно да се такмиче“, казао је Бошкан и додао да се свако у свом спорту трудио да на најбољи начин изађе на крај са проблемима и да настави са тренинзима и утакмицама.

Бошкан је изразио наду да ће следећа година бити боља и успешнија и да ће наши спортисти, као и до сада, наставити да исписују историју спорта у АП Војводини и Србији.

Награда „Јован Микић Спартак” ове године је додељена 53. пут. До сада је ово признање добило преко девет стотина спортиста, спортских радника и организација за постигнуте врхунске резултате и допринос афирмацији и развоју спорта на територији АП Војводине.