Подршка Покрајине у реализацији пројекта Зрењанин – Европски град спорта 2021

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Зрењанин, где је са градоначелником Симом Салапуром разговарао о подршци Покрајине у реализацији пројекта Зрењанин – Европски град спорта 2021. „Покрајински секретаријат за спорт и омладину помоћи ће Граду Зрењанину у реализацији овог сјајног пројекта“, рекао је Баста и додао да Зрењанин апсолутно заслужује титулу града спорта, коју ове године носи. Након састанка у Градској кући Баста и Салапура су обишли Основну школу „Петар Петровић Његош“, где је Покрајински секретаријат за спорт и омладину са 418.000 динара финансирао обнову фискултурне сале.

 „Настављамо са улагањима у школску спортску инфраструктуру. Важно је да младима обезбедимо што боље услове за спортске активности, јер су школе база за касније бављење врхунским спортом“, казао је Баста.

Градоначелник Симо Салапура истакао је да Град Зрењанин наставља сарадњу са националним и покрајинским институцијама у реализацији пројекта који му је донео титулу града спорта.

„Данас смо конкретизовали детаље и смернице када је реч о активностима у реализацији програма обележавања титуле коју је наш град понео за 2021. годину“, рекао је Салапура, додајући да се један од пројеката тиче и улагања у спортску инфраструктуру.

„Имамо потребу да фискултурна сала у школи ′Петар Петровић Његош′ буде у функцији читаве године, како за редовне школске активности тако и за ваннаставне“, казао је Салапура истичући да је ова школа, са 1.200 ученика, битна тачка у развоју спорта у Зрењанину, те да свако улагање у реквизите или у спортску инфраструктуру омогућава младим Зрењанинцима боље услове за бављење спортом.

Секретар Баста обишао је и одељење спорта у зрањанинском Народном музеју. У једином спортском кутку ове врсте у нашој држави изложено је преко 5.300 спортских експоната, који сведоче о успесима зрењанинских спортиста, који су освојили и 23 олимпијске медаље.