За пројекте у области спорта и спортскe инфраструктурe у АП Војводини 72 милиона динара

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста најавио је данас да ће 1. фебруара бити расписани конкурси Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за финансирање пројеката у области спорта и спортскe инфраструктурe за 2021. годину. „У понедељак ће бити расписано пет конкурса у области спорта и спортске инфраструктуре, а за финансирање ових пројеката обезбеђено је укупно 72 милиона динара. Конкурси из области омладинске политике биће расписани у првој половини фебруара“, рекао је Баста.

 За пројекте афирмације жена у спорту опредељено је укупно четири милиона динара, а конкурс ће бити отворен до 1. марта 2021. године.

У овој години је за учешће на међународним спортским такмичењима од значаја за АП Војводину издвојено укупно пет милиона динара. Спортске организације на овај конкурс могу да се пријаве до 1. априла.

За спортску инфраструктуру, односно за финансирање пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини у 2021. години, издвојен је 41 милион динара, а конкурс траје до 1. јуна.

За финансирање посебног програма којим се доприноси развоју спорта у АП Војводини опредељено је укупно 20 милиона динара.

Конкурс је намењен спортским организацијама, савезима за школски спорт, јединицама локалних самоуправа и надлежним територијалним спортским савезима, и траје до 1. јула 2021. године.

Програмима афирмације школског и универзитетског спорта у АП Војводини намењено је укупно два милиона динара, а рок за пријављивање је 1. јули.