Oтворeни спортски дани Економског факултета

Данас су на теренима Спортског центра „Јанко Пејановић” на Палићу, отворени традиционални спортски дани Економског факултета у Суботици на којима ће се око 250 бивших и садашњих студената тог факултета такмичити у одбојци, кошарци, баскету, рукомету и фудбалу. Присутнима на отварању ове тродневне манифестације обратили су се  покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, градоначелник Суботице Стеван Бакић и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста навео је да је један од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину подршка омладинској политици, подршка младим и талентованим људима који имају велики потенцијал да буду још амбициознији и да својим енергијама, новим идејама помогну нашем друштву да напредује из дана у дан.

„Поред учења, сваком младом човеку потребно је и бављење спортом. Спорт као саставни део живота чини да се боље осећамо, да смо задовољнији и да кроз спорт јачамо самопоуздање, самодисциплину, одговорност и толеранцију. Догађаји попут спортских дана треба да буду круна спортског академског живота, али и могућност за дружење, размену искустава, уживање и фер такмичење“, истакао је секретар Баста.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је рекао да је Економски факултет током протеклих 60година постао један од симбола овог града, да је сваки Суботичанин поносан на традицију и углед ове високошколске установе и да је део те традиције постао и спортски дан који повезује студенте на најбољи начин, јача тимски и такмичарски дух и подстиче здраве стилове живота и заједништво.

„Студентско искуство чине библиотеке, читаонице и амфитеатри али и културни, спортски и забавни садржаји које Суботица пружа на најквалитетнији начин. Данас смо окупљени око спорта, на теренима који су до пре три године били потпунозапуштени и неупотребљиви, док  данас представљају капацитете у складу са свим спортским стандардима“, истакао је Бакић. То су резултати политике коју Град Суботица води од 2016. године, нагласио је Бакић и додао да се најбољом сарадњом између републичке, покрајинске и градске власти унапређује све оно што чини квалитетан студентски живот.

„Тако се реализују и велики капитални пројекти, попут најсавременијег студентског одмаралишта чији завршетак очекујемо следеће године, али које ће већ сада бити домаћин студентима суботичког Економског факултета са одељења у Новом Саду и Бујановцу. Студентски стандард и студентски спорт имаће увек пуну подршку Града Суботице. Желим вам успешан спортски дан, свим екипама такмичарску срећу и пре свега лепо и незаборавно дружење на нашем лепом Палићу“, рекао је градоначелник  Бакић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић је рекао  да има једну жељу, а то је да студенти након завршетка Економског факултета остану у Суботици јер је то, како је навео, будућност и привреде и туризма.

„Уживајте и у Суботици, обиђите цео град, немојте само да будете на Палићу. Суботица је туристички бисер који има ствари које нико у Србији нема, а то су Суботичка синагога, Градска кућа, на крају крајева и Економски факултет има седиште у Суботици, а не у Новом Саду, то морам да вас подсетим. У сваком случају, Суботица јесте важан центар“, нагласио је покрајински секретар Иванишевић, пожелевши студентима много среће, мало повреда и много љубави.

Организатори манифестације су Студентски парламент Економског факултета у Суботици и Организација студената Економског факултета.