Дане Баста обишао такмичарке Стонотениског клуба „Нови Сад“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас тренинг такмичарки Стонотениског клуба „Нови Сад“, које се на новосадском СПЕНС-у припремају за Европско првенство, које ће бити одржано од 22. до 26. јуна у Пољској. „Наше шампионке су недавно оствариле сјајан успех – освојиле су четврту узастопну, а укупно шесту титулу првака Суперлиге Србије“, казао је овом приликом секретар Баста.

Он је додао да се новосадске стонотенисерке, које су уједно и чланице сениорске репрезентације Србије, припремеју у одличним условима, и подсетио да су опремање стонотениске сале на СПЕНС-у заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Нови Сад.

Председник Стонотениског клуба „Нови Сад“ Дан Фрациле, захвалио се на подршци која је стонотенисеркама обезбедила веома добре услове за тренинге, посебно набавком специјалне олимпијске тарафлекс подлоге.

„На тренингу у Новом Саду гошће су нам и стонотенисерке сениорског тима Хрватске, који се такође припрема за предстојећи европски шампионат. То је потврда да данас у Новом Саду имамо одличне услов за наш спорт“, казао је Фрациле и додао да ће им се ускоро придружити и репрезентативке Немачке.

Иначе, новосадске стонотенисерке забележиле су у истој сезони историјски успех и на међународној сцени, пласманом у полуфинале Kупа Европе. Тим резултатом су обезбедиле учешће у групној фази Лиге шампиона, на јесен, што је први женски спортски клуб из Новог Сада који ће се такмичити у том елитном европском рангу.

Шампионски тим Новог Сада чине капитенка Тијана Јокић, Сабина Шурјан, Анета Максути, Радмила Томињак и Румунка Алина Захарија, а у тренерском тиму су Слободан Стојанов, Данијел Тоађер и Ненад Вујков.