За опремање терена при Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ 45 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора између Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Новог Сада, којим је за опремање терена при Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику издвојено 45 милиона динара. Овим средствима биће обезбеђена нова вештачка трава, рефлектори и друга савремена пратећа опрема.

„Овим желимо да подстакнемо стварање нових асова јер је ФК „Војводина“ клуб са дугом традицијом и имамо ту обавезу и одговорнст. Очекујемо до краја године нови терен са најбољим условима за наше младе таленте“, казао је Мировић након потписивања уговора.

Према његовим речима, обновљени су терени широм Војводине, а током ове и наредне године биће завршена и реконструкција фудбалског терена и стадиона у Зрењанину, пројекат који се реализује заједно са локалном самоуправом.

„Јако је важно помоћи Омладинску фудбалску школу у ФК „Вујадин Бошков“ терен пет биће потпуно уређен, а реч је о школи коју су похађали Сергеј Милинковић Савић, Душан Тадић и други. Заједничким снагама даћемо додатни импулс српском фудбалу“, изјавио је Мировић.

Уговор су потписали ресорни секретар Дане Баста и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је том приликом захвалио Покрајинској влади на, како је рекао, финансијској и суштинској подршци пројектима у области спорта.

„Захваљујући томе, овај фудбалски клуб по први пут имаће квалитетан фудбалски терен. Ово је још један заједнички пројекат Покрајинске владе и Града Новог Сада, настављамо и у наредним годинама да развијамо наш град и Србију“, казао је Вучевић.

Председник ФК „Војводина“ Драгољуб Самарџић казао је да је данашњи дан празник за спорт, имајући у виду да ће овај уговор омогућити најбоље услове за бављење фудбалом.