Секретар Баста отворио Међународно отворено првенство Војводине у шаху

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, повлачењем првог потеза у партији, отворио је Међународно отворено првенство Војводине у шаху, које се, од 25. до 30. јула одржава у Новом Саду у хотелу „Путник“. Организатор првенства је Шаховски савез Војводине, a манифестацију је значајно подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину. 

Учеснике такмичења и госте поздравили су директор турнира велемајстор Синиша Дражић, члан Управног одбора Шаховског савеза Србије Саша Адамовић и  покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је прогласио првенство отвореним.

На старту такмичења окупило се преко 200 такмичара из 20 земаља са чак 3  континента Европе, Азије и Америке.

Шаховски програм је ове године подељен на А и Б – ОПЕН турнир као и на брзопотезно и убрзано Међународно првенство Војводине, у којима ће за седам дана такмичења учешће узети око 300 играча са разним титулама – од категорника и мајсторких кандидата до мајстора ФИДЕ, интернационалних мајстора и врхунских велемајстора. Главни судија првенства је Зоран Станимировић Интернационални арбитар ФИДЕ, а његови помоћници су Међународни шаховски судија Велибор Ћирјанић и Национални судија Алмир Гагић.