Обележено 85 година од изградње Соколског дома у Новом Саду

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је свечаној академији Соколског друштва Војводина, којом је обележено 85 година од изградње Соколског дома. Секретар Баста честитао је јубилеј и нагласио да је значај овог дома препознат од стране тадашње Бановине 1935.године, која је уложила један милион динара за изградњу овог импозантног објекта. Покрајински секретаријат за спорт и омладину наставиће да подржава Соколско друштво и програме којима се кроз гимнастику као базични спорт чува традиција и стварају врхунски резултати.

Такође, на свечаности, секретару Басти уручено је специјално признање за подршку коју  Покрајински секретаријат за спорт и омладину годинама пружа Соколском друштву Војводина.

Плакете су додељене и  институцијама, удружењима и појединцима који су помогли и подржавали рад новосадског Соколског друштва, а представљен је и други део фотомонографије, аутора Филипа Бакића и Мирослава Ковачева која обухвата период од 1996. до 2020. године и осликава друштвени, просветни и културни развој Соколског друштва и Новог Сада у којем оно постоји и ради више од 115 година.