Удовичић и Баста у Апатину и Сомбору: Наставља се улагање у школски спорт и помоћ спортским клубовима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетили су данас Апатин и Сомбор и том приликом разговарали са представницима локалне самоуправе, спортских организација и младим спортистима.  Удовичић и Баста су најпре обишли Техничку школу са домом ученика у Апатину. Министар Удовичић је подсетио на то да је Влада Републике Србије и ове године издвојила знатна средства за помоћ најзначајнијем делу српског спорта – за 309 клубова, који ће добити 1,2 милијарде динара за унапређивање рада. 

Министар Удовичић је указао на изузетан значај сарадње свих нивоа власти и тимског сагледавања неопходних мера за унапређивање спорта у Србији. Он је рекао да о томе сведоче  изузетни спортски резултати које наши такмичари постижу и никад већи број деце у систему школског спорта, као и број завршених спортских пројеката. Он је истакао да је циљ оваквих посета да се директно на терену чују предлози за мере неопходне за унапређење спорта, као и потребе клубова и локалних самоуправа. Данас је била прилика и за наставак донирања спортских реквизита, јер је циљ да до краја године једна четвртина фискултурних сала широм Србије добије нову опрему.

Покрајински секретар је истакао да је ово била добра прилика за разговор о актуелној ситуацији у области спорта, као и о приоритетима за даља улагања у развој спортске инфраструктуре и школског спорта у Апатину.

„Ми смо у току ове године путем конкурса определили милион и по динара за терен за баскет у Блоку 112, овде у Апатину. У наредном периоду планирамо знатно већа улагања за унапређивање спортских активности, посебно школског спорта у овој општини, где се, када је реч, рецимо, само о женском рукомету, чак седамдесет девојчица определило да тренира тај спорт“, истакао је Баста упутивши посебне похвале овим младим спортским надама.

Током посете Сомбору, односно ОШ „Никола Вукићевић“, ФК „Раднички“ и Градском стадиону, секретар Баста је истакао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину у току ове године определио још три милиона динара за развој спорта у Сомбору, а да су средства намењена за још један кошаркашки терен.

 Секретра Баста и министар Удовичић навели су да  препознају Град Сомбор као доброг партнера и истакли важност тога да представници Републике, Покрајине и Града Сомбора делују као тим у даљем планирању и стратегији за  улагања у развој спорта, посебно када је реч о младима који своје време треба да проведу осмишљено и што квалитетније.