Секретар Баста примио прваке света у текболу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас Николу Митра и Богдана Маројевића српске такмичаре, који су у мушкој дубл катeгорији на Светском текбол првенству савладали Румуне  Апора Ђордеака и Саболса Иљеша и тако постали прваци света. Светско првенство у текболу одржано је од 8. до 11 децембра 2021. године у граду Гљивице у Пољској, а  Србију је поред Маројевића и Митра представљала и Маја Умићевић. Током четири дана борбе, у једној од највећих и најмодернијих спортских арена у Пољској, Маројевић и Митро су низали победе над екипама Бразила, Словачке, Кувајта, Француске, затим Мађарске и на крају Румуније.

Секретар Баста је честитао спортистима и стручном тиму на сјајном резултату који су постигли и  нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину настојати да у наредној години  јаче подржи текбол. С обзиром да је текбол релативно нов спорт и да је својеврсна комбинација стоног тениса и фудбала, Баста је изразио наду да ће се у наредном периоду све више младих укључивати у овај спорт и да ће текбол постати још масовнији.

Састанку су присуствовали и помоћник покрајинског секретара Гојко Вукоје, председник Српског савеза за спортску рекреацију и текбол Oгњен Париповић и спортски директор Стеван Попов.