Oдржан први састанак организационог одбора „13. CISM футсал купа за мир“

У свечаном салoну Скупштине АП Војводине, у среду, 13. априла 2022. године, одржан је конситутивни састанак организационог одбора „13. CISM футсал куп за мир“, који ће од 19. до 24. јуна 2022. године бити одржан у новосадском Спортско-пословном центру „СПЕНС“. 
Првом састанку организационог одбора присуствовали су одабрани представници институција из система одбране, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Туристичке организације Војводине и Новог Сада, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, СПЕНС-а,  Фудбалског савеза Новог Сада.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, као домаћин овог састанка поздравио је све присутне и изнео да му је драго да се оваква једна манифестација одржава у Војводини и Новом Саду и да ће АП Војводина и Нови Сад пружити максималну подршку у реализацији свих активности са жељом да се догађај реализује на врхунском нивоу.

Шеф Делегације Србије при CISM, пуковник др Миливоје Пајовић, упознао је члане одбора са пројектом „CISM Футсал куп за мир“ и том приликом истакао да је за његов  успех важна заједничка синергија Министарства одбране и Војске Србије, Покрајинских институција и Града Новог Сада. Пуковник Пајовић упознао је присутне са до сада учињем и са активностима из динамичког плана припреме и реализације спортске манифестације.


На састанку је закључено да је у наредном периоду неопходно интензивирати синергију и координацију активности и реализацију задатака из динамичког плана „13. CISM футсал купа за мир“, који укључује ангажовање конкретизованих материјалних и људских ресурса.