За афирмацију школског и универзитетског спорта и међународна спортска такмичења 26 милиона динара

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас уговоре о додели средстава за афирмацију школског и универзитетског спорта у АП Војводини и за организацију и учешће на међународним спортским такмичењима у 2022. години.Баста је овом приликом казао да је ове године на конкурсу за финансирање програма афирмације школског и универзитетског спорта са шест милиона динара подржан 31 пројекат васпитно-образовних установа из Покрајине. Финансирани су пројекти и програми чији је циљ унапређење школског и универзитетског спорта, проширење понуде школских спортских секција и школских и универзитетских спортских такмичења.

 Са 20 милиона динара подржана су 33 пројекта спортских организација, које ће припремати међународна спортска такмичења од значаја за АП Војводину или ће учествовати на интернационалним спортским манифестацијама.

„Ове године смо за учешће спортских организација на међународним такмичењима издвојили четири пута више новца него претходне године, a за школски спорт три пута више“, истакао је Баста и додао да Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину изузетно воде рачуна како о спорту генерално, тако и о школском спорту, који је база за касније постизање врхунских резултата.