Почео 45.Фрушкогорски маратон

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас  Фрушкогорски маратон који се, овог викенда 7. и 8. маја, одржава по 45. пут. Баста је такмичарима на самом старту пожелео срећу, издржљивост и да сви успешно заврше маратон и нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину увек подржавати овако значајне манифестације које промовишу спорт, рекреацију и здрав живот.

Ове године, учесницима је на располагању 14 стаза, различите дужине и различитих висинских разлика, од којих су пет такмичарских, сертификоване од стране Међународне асоцијације трејл трчања и квалификационе су за трку око Мон Блана. Осталих 9 стаза су рекреативног карактера и имају за циљ промоцију здравог стила живота, очувања природе као и културног и историјског наслеђа.

На 45.Фрушкогорском маратону,  једној од најстаријих манифестација овог типа у Европи, учествује неколико хиљада људи, између осталог и велики број деце и младих.

Отварању Фрушкогорског маратона присуствовала је и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.