Сусрет са градоначелником Града Требиња – размена знања, искустава и разговори о предстојећим манифестацијама

Требње, 10. мај 2022. – Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и покрајински секретар за  привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, са сарадницима, састали су се данас са градоначелником Града Требиња, Мирком Ћурићем, са којим су разговарали о могућностима реализације заједничких пројеката у области спорта и туризма и  унапређењу сарадње међу младима и спортистима са подручја града Требиња и градова и општина у Војводини.

Секретар Баста је  упознао градоначелника Ћурића са функционисањем система спорта у Војводини и приоритетима у раду Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Истакао  је и то да је сарадња између ресорног покрајинског секретаријата и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, до сада била веома успешна и да се нада ће се сарадња наставити кроз реализацију конкретних пројеката на локалном нивоу.

Градоначелнику Ћурићу предочена је могућност учешћа и представљања овог града и његових потенцијала, како на великом туристичком самиту који се одржава почетком јуна месеца, тако и учешћа на предстојећем јесењем сајму туризма на Новосадском сајму.

Током посете Требињу, секретар Баста је отворио манифестацију „Економијада и Менаџеријада“, која се у организацији студената Економског факултета Нови Сад -Суботица, одржава од 9. до 13. маја. Ова манифестација је најмасовнији догађај студената економије и менаџмента из целог региона који окупља такмичаре у спортским и едукативним категоријама.