Eкипа „Лиман 3×3“ најбоља на „Novi Sad Ultra challenger“ турниру

Баскеташи „Лимана 3×3″ освојили су прво место на “ NOVI SAD ULTRA CHALLENGER“ турниру, који је одржан у Новом Саду 3. и 4. јуна,  пошто су у финалу савладали екипу „Амстердама“ резултатом 21:12. Награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин,  генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић и прослављени кошаркаш Жељко Ребача.

Екипа у саставу Небојша Килијан, Стефан Којић, Александар Ратков и Михаило Васић доминанирала је на новосадском Тргу слободе и убедљиво освојила други по реду турнир ове категорије. 

За најбољег играча турнира проглашен је Александар Ратков, а осим „Лимана 3×3“ и другопласирани „Амстердам“ изборио је пласман на Мастерс турниру у Лозани, који је на програму у августу ове године.

Интернационални турнир у баскету 3×3 са статусом ФИБА челенџер турнира окупио је 16 екипа из свих земаља света. И овога пута Нови Сад је доказао је је центар светског баскета, а организација турнира за коју је био задужен клуб „АВАИ 3×3“ могла би да се пореди са највећим светским манифестацијама овог типа.

Осим екипе „Лимана 3×3“  играле су и екипе „Уб 3×3“ и „Пирот 3×3“, као и клубови из Америке, Холандије, Кине, Аустрије и Летоније.

Генерални спонзор догађаја била је „Ultra energy drink“, док су покровитељи турнира Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Нови Сад, а подршку су пружили Кошаркашки Савез Србије, Кошаркашки савез Војводине и компанија Нинамедиа.

У спонзорском тиму  „NOVI SAD ULTRA CHALLENGER“  су Тржни центар Променада, Галенс Инвест, Арена Спорт, МТС, Лашко, Максбет и Дивна вода.