Међународни дан младих

Међународна здравствена организација и UNESCO обележавају 12. август као Међународни дан младих. Генерална скупштина  Уједињених нација је 17. децембра 1999. године у својој резолуцији 54/120 подржала препоруку Светске конференције министара одговорних за младе да се 12. август прогласи Међународним даном младих.

Међународни дан младих први пут је обележен 2000. године, са циљем скретања пажње на проблеме и питања младих широм света. У част овог дана, државне власти и омладинске организације организују различите активности попут радионица, концерата, скупова и културних манифестација.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознаје значај младих у друштву и има одличну сарадњу са омладинским и студентским организацијама, удружењима за младе, канцеларијама за младе и васпитно-образовним установама. Подршка младима пружа се путем финансирања програма и пројеката везаних за омладинску политику, канцеларије за младе и фонд за таленте. У наредном периоду настојаћемо да радимо у истом правцу, обезбеђивајући младима оптималне услове за развој и подржавајући њихове потенцијале.

Срећан Међународни дан младих!