Отворени спортски сусрети поводом 20 година чланства Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM)

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас у Новом Саду спортске сусрете екипа Министарства одбране и Војске Србије, организоване поводом обележавања јубилеја – 20 година чланства Републике Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM).

На такмичењима учествују спортске екипе Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Команде за обуку, Гарде и Војне академије, и надметаће се у футсалу, баскету три на три и џудоу.

Секретар Баста је изразио задовољство због тога што је Нови Сад домаћин ове велике војне спортске манифестације, истакавши да ће Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину увек имати отворена врата за организовање оваквих спортских догађаја.

„Већ две  деценије на најбољи могући начин представљате нашу земљу у свету, и сигуран сам да ћете то чинити и у наредном годинама и да ћете побеђивати на свим спортским манифестацијама. Драго ми је што ћемо данас имати прилику да, поред такмичења у футсалу и џудоу, видимо надметање екипа у баскету три на три, јер је Нови Сад сигурно најпознатији град у том спорту у  целом свету“, рекао је Баста.

Шеф делегације Републике Србије у Међународном савету за војне спортове потпуковник  доц. др Негован Иванковић истакао је да смо већ две деценије сви на истом задатку.

„Верујем да ћемо, у овој години јубилеја, на спортским сусретима на најбољи начин представити психофизичке способности припадника наше војске, који на међународном пољу, у свим областима, достојно репрезентују част и углед Војске Србије“, изјавио је потпуковник Иванковић.

На церемонији отварања спортских сусрета, одржаној у малој сали СПЦ „Војводина“, уручене су захвалнице партнерима који су омогућили да се ово такмичење успешно организује. Захвалнице су добили Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Покрајински завод за спорт и медицину спорта Војводине, Спортски савез Војводине и други спортски партнери.

Међународни савет за војне спортове (Conseil International du Sport Militaire – CISM) званична je међународна спортска асоцијација сачињена од представника оружаних снага земaља чланица и представља савремену димензију активног успостављања међународних војних односа и средство за промоцију и јачање мира у свету, међуармијске сарадње, поверења и помирења кроз спорт.