За стипендије младим спортским талентима и тренерима у АП Војводини 27 милиона динара

Спортским талентима из АП Војводине, узраста од 14 до 20 година, и младим тренерима, данас су уручени уговори о стипендирању у оквиру пројекта Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Спортски таленти Војводине“. Уговоре је добило 106 младих  спортиста, а за њихове стипендије је ове године издвојено укупно 20 милиона динара. Стипендије за усавршавање добила су 23 спортска тренера, а за ту намену издвојено је седам милиона динара.

Уговоре о стипендирању уручио им је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је истакао да Покрајинска влада већ 12 година овим програмом подржава младе спортисте и препознаје њихов рад, те да из године у годину повећава средства за стипендије.

„Ове године смо за стипендирање младих спортиста и усавршавање тренера издвојили рекордних 27 милиона динара“, нагласио је Баста и додао да је сигуран да ће Покрајинска влада и убудуће наставити са овим програмом.

Уз жељу да им ова стипендија буде подстрек за даљи рад, ресорни секретар је овогодишњим стипендистима поручио да није лак задатак заменити наше врхунске спортисте попут Николе Јокића, Новака Ђоковића, Иване Вулете или Давора Штефанека, али је изразио уверење да ће они својим талентом и радом следити пут наших шампиона.

Циљ пројекта „Спортски таленти Војводине“, који се реализује од 2012. године, јесте да се идентификују, прате и финансијски подрже перспективни и талентовани млади спортисти и тренери на путу ка остваривању врхунских резултата.

Међу најпознатијим спортистима који су били стипендисти Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а који су касније освајали светске и европске сениорске медаље и били учесници Олимпијских игара, јесу Ласло Ђере, Виктор Немеш, Мате Немеш, Симо Болтић, Марко Драгосављевић, Тамаш Кајдочи, Ања Цревар и Мартин Мачковић.