Додељенa Мајскa наградa

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас у свечаној сали општине Стари град  у Београду додели највећег друштвено спортског признања у Србији – Мајске награде.

Мајску награду традиционално додељује Спортски савез Србије најзаслужнијим спортистима, спортским савезима, организацијама, као и спортским стручњацима и новинарима.

Данашњој свечаности су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и многе друге званице из света спорта.

Најбољи стручњак је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси коме је највеће друштвено-спортско признање у Србији уручио председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.  Најбољи територијални савез је Спортски савез Власотинца. Најбољи клуб је ватерполо клуб Нови Београд, најбољи надлежни савез је Савез за боди билдинг, фитнес и аердобик. Одбојкашица Тијана Бошковић је најбоља спортисткиња у олимпијским спортовима, а џудиста Никола Трајковић најбољи спортиста у неолимпијском спорту. Најбољи спортиста са инвалидитетом је стрелац Живко Папаз, а најбољи спортски функционер је генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић. Најбољи спортски новинар је Петар Денда, вишегодишњи новинар у спортској редакцији Радио телевизије Србије. Награду за животно дело добио је Иван Тодоров, председник Скупштине Џудо савеза Србије, потпредседник Олимпијсог комитета Србије и амбасадор Републике Србије у Мађарској.