Секретар Баста отворио манифестацију „Tour de Fruška“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас у Врднику дводневну спортско-рекреативну манифестацију „Tour de Fruška“, која ове године окупља преко 1.000 такмичара у бициклизму.

Ове године „Tour de Fruška“ се одржава два пута – у пролећном издању, 20. и 21. маја, и на јесен, 23. и 24. септембра, а секретар Баста је указао на значај саме манифестације и бициклистичког маратона у планинском бициклизму, који имају велику подршку Покрајинске Владе.

„Ова манифестација се организује другу годину заредом на обронцима Фрушке горе и значајно је што број учесника расте. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама нашу Фрушку гору поставити на мапу великих европских спортских манифестација у бициклизму  и трејл тркама“, истакао је Баста, уз честитке организаторима на одличној припреми догађаја и добре жеље спортистима који данас и сутра учествују у трци – да их прате снага, брзина и срећа и да најбољи победи.

Секретар Баста је нагласио да ова манифестација има циљ да оживљавањем Фрушке горе, представљањем њених спортских, привредних и туристичких потенцијала, али и креирањем нових садржаја, мотивише све људе да овде бораве и да се такмиче.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин изразио је задовољство што су Нови Сад и Фрушка гора често домаћини манифестација посвећених планинском бициклизму.

„Организација такмичења је и ове године изванредна. Чињеница је да имамо изузетно велики број догађаја када је реч о планинском бициклизму. Данашња манифестација ће, уз сва она бројна спортска дешавања у области бициклизма у Новом Саду, додатно обогатити нашу спортску годину“, казао је Цвјетићанин пожелевши такмичарима пуно среће.

Ове године у оквиру манифестације „Tour de Fruška“  одржава се МТБ маратон, Е-бајк трка, Трејл трка – Освајање Врдничке куле, Елиминатор трка, трка „Младе наде“ и дечја трка „Гас-гас“.

Други дан почеће отварањем прве станице за пуњење електричних бицикала у Србији, коју су финансирали Покрајинска влада и „Movenpick Fruške Terme“.

„Tour de Fruška“ је, пре свега, манифестација спортско-рекреативног карактера, која доприноси и промоцији туризма и привреде на територији АП Војводине, као и афирмацији активног одмора.