Двадесет година чланства Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM)

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је у Београду централној свечаности обележавања јубилеја – 20 година чланства Републике Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM), која је одржана у  Дому Војске Србије у организацији Делегације Републике Србије при CISM.

На свечаности су представљена најзначајнија спортска постигнућа у периоду од 2003. до 2023. године, а проглашени су и најуспешнији спортиста и спортска екипе Министарства одбране и Војске Србије у 2022.години, a присутне спортисте и званице поздравио је министар спорта Зоран Гајић.

Овом приликом секретару Басти уручена је повеља за допринос афирмацији спорта у војсци и оствареним резултатима у раду Делегације Републике Србије при CISM.

Међународни савет за војне спортове (Conseil International du Sport Militaire) је званична  међународна спортска асоцијација сачињена од оружаних снага земaља чланица.  Састоји од представника оружаних снага 140 држава чланица са пет континената.  CISM представља савремену димензију активног успостављања међународних војних односа и средство за промоцију и јачање мира у свету, међуармијске сарадње, поверења и помирења кроз спорт.