У Требињу отворена Студентска конференција „Економијада и менаџеријада 2023“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић, присуствовали су данас у Требињу отварању Студентске конференције „Економијада и менаџеријада 2023“, која се у организацији Уније студената Универзитета у Новом Саду одржава од 15. до 19. маја.

Поздрављајући учеснике, представнике факултета и друге госте, секретар Баста је изразио задовољство што је по други пут у Граду сунца на овој студентској манифестацији.

„Драго ми је што видим да сте се окупили у великом броју. Сигуран сам да ћете у наредним данима  у спортским надметањима, у духу фер и коректне борбе, показати оно најбоље“, истакао је Баста.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић истакао је да представници Покрајинске владе, факултета, градоначелник Требиња и представници привреде присуствују овој конференцији искључиво због студената, зато што верују у њих.

„Немојте никада да дозволите да вас убеде да не вредите. Ви сте оно што је будућност наше земље, а ми у Покрајинској влади верујемо у то“, нагласио је Иванишевић.

Учеснике овогодишње конференције поздравила је и покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић уз жељу да са дружења у Требињу понесу лепе успомене, од којих ће им неке остати и за цео живот.

Секретарка Јовановић је овим младим људима поручила да се како у професионалном, тако и на животном путу – увек крећу, свакодневно усавршавају, стичу нова знања и вештине.

„Свако време, па тако и ово ваше, пуно је изазова. Будите стрпљиви, радни, посвећени и  фокусирани на остварење циљева, јер знање је благо, а пракса је кључ“, поручила је секретарка за финансије будућим колегама.

Студентску конференцију званично је отворио градоначелник Требиња Мирко Ћурчић.

На овогодишњој манифестацији „Економијада и менаџеријада 2023“,  која се по други пут одржава у требињском Граду сунца, окупило се око 1.200 учесника, што ову конференцију чини најмасовнијим догађајем студената економије и менаџмента из целог региона. Поред такмичења у спортским дисциплинама, студенти ће се надметати и у научним и едукативним категоријама.