Секретар Баста посетио младе одбојкаше и одбојкашице  –  учеснике кампа у Бечеју

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас младе одбојкаше и одбојкашице –  учеснике кампа у Бечеју, који се одржава у спортској хали „Ђорђе Предин Баџа“  од 2. до 9. јула, у организацији Одбојкашког савеза Војводине, уз подршку ресорног секретаријата и Општине Бечеј.

Баста је указао на значај овог кампа који има подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, истакавши да ће се она наставити и у наредном периоду.

„Ми ћемо, осим одбојкашком кампу у Бечеју, пружити подршку и осталим спортским догађајима у организацији Одбојкашког савеза Војводине. То је сигурно један од најагилнијих савеза и ми препознајемо њихове потребе. Захвални смо и председнику Општине Бечеј, која се и ове године показала као одличан домаћин. Секретаријат ће наставити са активностима на унапређењу спорта како у општини Бечеј, тако и у целој нашој покрајини“, истакао је секретар Баста.

Ресорни секретар је навео да је данас с општинским руководством разговарао о могућностима даљег улагања у спортску инфраструктуру на територији Бечеја, а као један од приоритетних пројеката навео је решавање климатизације у хали спортске установе „Ђорђе Предин Баџа“.

Председник Општине Бечеј Вук Радојевић је истакао задовољство због могућности да ова општина  буде домаћин Одбојкашком савезу Војводине и реперезентативним селекцијама  у женској и мушкој конкуренцији.

„Поносни смо што у Бечеју можемо да угостимо младе и перспективне одбојкашице и одбојкаше.Приликом данашњег разговора са ресорним секретаром Бастом о даљим улагањима у спортску инфраструктуру, договорили смо се да урадимо и климатизацију у овој спортској хали. У току је већ припрема пројектне документације и када она буде завршена ресорни секретаријат ће обезбедити неопходна средства.Реализацију пројекта очекујемо најкасније идуће године, а уколико динамика и услови то дозволе могуће је и до краја ове године“, истакао је Радојевић и додао да је значајно што Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Одбојкашки Савез Војводине у овој општини препознају доброг партнера.

Председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић захвалио је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Општини Бечеј на подршци да се после 10 година паузе овај камп поново покрене, те настави прекинута традиција одржавања кампа у Бечеју. „Ово је друга година да се камп у Бечеју поново одржава.Камп окупља децу пионирског узраста у мушкој и женској конкуренцији.Ове године имамо 40 дечака и девојчица и све је ово могуће уз потпуну финансијску подршку ресорног секреретаријата.Данас овде имамо у узвратној посети и децу из Републике српске и представнике Одбојкашког савеза Републике Српске са којим имамо изванредне односе“, истакао је Богуновић и додао да је камп у Бечеју обишао и Милутин Поповић, председник Одбојкашког савеза БиХ и Одбојкашког савеза Републике Српске и потпредсеник Балканске одбојкашке федерације.