Секретар Баста отворио Међународно отворено првенство Војводине у шаху

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, повлачењем првог потеза, отворио је данас Међународно отворено првенство Војводине у шаху, које се одржава до 5. јула у Новом Саду у Техничкој школи „Милева Марић – Ајнштајн“.

Организатор првенства је Шаховски савез Војводине, а манифестација се одвија под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Секретар Баста је пожелео такмичарима и организаторима пуно успеха и истакао значај ове манифестације и шаха уопште.

„Велико ми је задовољство што је ова традиционална манифестација окупила у Новом Саду преко 230 шахиста, међу којима и 10 велемајстора, из 22 земље са пет континената. Поносни смо на резултате које постижу наши шахисти, што је још значајније због чињенице да смо пре две године уврстили шах  у спорт од посебног значаја за нашу северну српску покрајину.Тиме смо показали и жељу да ову спортску дисциплину унапређујемо из године у годину“, поручио је секретар Баста уз жељу да такмичаре прати стрпљење и да у фер игри победи најбољи.

Учеснике такмичења поздравио је и председник Шаховског савеза Војводине Зоран Станимировић, који је истакао да је посебно задовољство угостити тако велики број такмичара, којима је пожелео угодан боравак.

„За свим овим шаховским таблама водиће се борба за најбољег такмичара Војводине у опен конкуренцији.Ово је 74. првенство Војводине ушаху, тако да нас наредне године очекује организација јубиларне манифестације“, подсетио је Станимировић  уз жеље да такмичаре прате знање и срећа, те да играју најбоље што могу.