Секретар Баста примио такмичаре из кунг-фу-ву-шу спорта са територије АП Војводине

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас чланове репрезентације Србије са територије АП Војводине, који су у кунг-фу-ву-шу спорту освојили 12 медаља на Светском купу у Турској.

Освојене су три златне, три сребрне и шест бронзаних медаља, што је највећи успех наших такмичара до сада.

Секретар Баста је рекао да му је велика част да упозна успешне спортисте и да ресорни секретаријат увек подржава њихов рад.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Покрајинска влада изузетно воде рачуна о нашим спортистима путем финансирања Кунг-фу-ву-шу савезa Војводине и помоћи њиховим клубовима, тако да оно у шта смо улагали наши спортисти су вратили  резултатима“, изјавио је Баста и нагласио да и убудуће могу да рачунају на њихову подршку у овом спорту.

Генерални секретар Кунг-фу-ву-шу савеза Србије Раденко Тадић рекао је да учешће на Светском купу представља велику част, као и то да су резултати наших такмичара надмашили њихова очекивања.

„Отишли смо са надом да барем неко прође прво коло пошто је била велика конкуренција. Али деца су имала вољу и самопоуздање, размишљали су о техници и тактици, па су онда, као резултат тога, дошле све ове медаље. То је било велико искуство за њих“, изјавио је Тадић.

Кунг-фу-ву-шу савез Србије утиче на развој и постизање квалитета борби и у млађем спортском узрасту као и на укључивање већег броја представница женског пола у овом спорту, па је тако међу 12 такмичара који су освојили медаље било осам такмичарки.

На овом такмичењу, које је одржано у августу у турском граду Едирне, учествовало је преко 3.600 такмичара из целог света, а наша репрезентација је наступила са 53 такмичара из целе Србије.