У Београду отворен 12. Сајам спорта

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас свечаном отварању 12. Сајма спорта који се под слоганом „Спорт је радост“, од 22. до 24. септембра 2023. године одржава у Београду на Ади Циганлији.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Спортским савезом Војводине и Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта традиционално учествује на овој манифестацији коју организује Спортски савез Србије под покровитељством Министарства спорта.

12. Сајам спорта свечано је отворио министар спорта Зоран Гајић а многобројним присутним посетиоцима, љубитељима спорта, спортским радницима и спортистима обратили су се и:  председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Током овогодишњег, 12. Сајма спорта, посетиоци ће бити у прилици да се опробају у бројним спортовима, да се друже са шампионима као и да присуствују разним едукацијама. На Сајму спорта окупили су се многобројни спортисти, спортски радници и љубитељи спорта са циљем, да кроз промоцију спортских вредности и здравог начина живота мотивишу све, а нарочито млађе генерације, да се укључе у активно бављење спортом.