У Пећинцима обновљен спортски терен

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас реконструисани спортски терен у оквиру ОШ „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима.

„Повод данашње посете је завршена реконструкција кошаркашког игралишта при основној школи у Пећинцима, у коју је путем конкурса Покрајинска влада уложила преко 3,1 милион динара. Након сагледаних потреба, намера нам је да наставимо са улагањем у развој спорта и спортске инфраструктуре у овој средини“, истакао је Баста и најавио и реконструкцију фудбалског терена у овој школи.

Ресорни секретар је похвалио активну улогу ове општине када је реч о развоју спорта и изразио уверење да ће Пећинци предложити нове квалитетне пројекте које ће реализовати у сарадњи са Покрајином.

Председник Општине Пећинци Синиша Ђокић истакао је да општинско руководство у своје приоритете сврстава унапређивање у областима здравства, школства и спорта.

„Када је реч о реконструисаном спортском игралишту, имамо спојене све ове аспекте. Захвални смо ресорном секретаријату на улагању у овај пројекат који доприноси окупљању деце и омладине у великом броју и омасовљењу спорта у нашој средини“, нагласио је Ђокић и навео  важност улагања у безбедно одвијање спортских активности.

Директорка ОШ „Слободан Бајић Паја“ Милијана Срдић изјавила је да је реч о изузетно значајној инвестицији за ову школу, и да ће ово игралиште користити 430 ђака, као и преко 200 средњошколаца који наставу похађају у супротној смени.

„Ми смо путем конкурса ресорног секретаријата за санацију и инвестиционо одржавање кошаркашког терена добили средства за радове који су обухватили и припрему терена, односно чишћење, постављање мултифункционалне спортске подлоге, уређење кошаркашке конструкције, набавку кошаркашких табли од плексигласа и исцртавање терена“, истакла је Срдићева и указала на то да је овај пројекат значајан за ментални и физички развој младих, те да ће корист имати и сва деца из Пећинаца и околних места која се рекреативно баве кошарком.