У Новом Саду одржан сeминар „Мрежа за спорт“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обратио се данас учесницима семинара Мрежa за спорт, Сталне конференције градова и општина и Спортског савеза Србије, под називом „Сарадња локалне самоуправе и спортских савеза – перспективе и изазови у планирању и финансирању у области спорта“, који је одржан у амфитеатру СПЦ „Војводина“ у Новом Саду.

Секретар Баста je истакао да је у протекле три године Покрајински секретаријат за спорт и омладину много радио на побољшању система спорта на територији АП Војводине.

“Буџет за спорт је повећан три пута и ову годину завршавамо са преко милијарду динара уложених у спорт и самим тим показали смо да желимо да улажемо што више у спортску инфраструктуру и спортске клубове. Проводили смо много времена на терену и све добре ствари које смо урадили, радићемо и у наредном периоду“  истакао је Баста.

Присутне су поздравили и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и програмска директорка СКГО др Јасмина Танасић.

Семинар под називом „Сарадња локалне самоуправе и спортских савеза – перспективе и изазови у планирању и финансирању у области спорта“ има за циљ да унапреди функционисање у области спорта широм Србије. Представници територијалних спортских савеза и  локалних самоуправа имају прилику да чују предавања и буду упућени у актуелну ситуацију у спорту.

Мреже за спорт заједнички организују Министарство спорта, СКГО, Спортски савез Србије и Спортски савез Војводине, а у оквиру пројекта „Партнерство за добру локалну самоуправу“ који подржава Влада Швајцарске.