Секретар Баста обишао реконструисане спортске терене у Турији и Надаљу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас реконструисане спортске терене у Турији и у оквиру ОШ „Жарко Зрењанин Уча“ у Надаљу, чију реализацију је у потпуности финансирала Покрајинска влада са преко 8,6 милиона динара.

Секретар Баста је овом приликом оценио је позитивно све активности србобранске општине на унапређивању развоја спорта и бриге за спортске објекте.

„У протекле три године уложили смо укупно 17,8 милиона динара у спортску инфраструктуру и клубове у овој општини. Реконструисали смо и терен за баскет у Србобрану, а у Надаљу и Турији су урађени терени за рукомет. Посебно водимо рачуна о развоју спорта у свим мањим  срединама. Општина Србобран је један од најагилнијих партнера који редовно учествује на покрајинским конкурсима у области спорта.

Председник Општине Радивој Дебељачки подсетио је на то да је ово седми спортски објекат – новоизграђени или обновљени, који је завршен у овој општини Јужнобачког округа.

„Посебно смо захвални ресорном секретаријату на подршци у реализацији ових пројеката, који су у плану већ дуги низ година. Сада је у свим месним заједницама наше општине реализован по један спортски пројекат. У Надаљу имамо два нова спортска терена, један код новоизграђене месне заједнице и овај који је у склопу основне школе“, истакао је Дебељачки и навео да је у том месту позитиван природни прираштај и да је улагање у омладину и суграђане посебно значајно.

Он је казао да је намера да се у србобранској општини настави обнова и изградња спортске инфраструктуре.