Баста и Ђурић обишли завршене пројекте спортске инфраструктуре у Новом Саду

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас завршене пројекте спортске инфраструктуре – Малу салу СПЦ „Војводина“, у којој је реконструисан под, као и ОШ „Коста Трифковић“ у Новом Саду и ОШ „22. август“ у Буковцу, где су обновљени спортски терени. Ове пројекте је у целости финансирао ресорни секретаријат.

Секретар Баста је изразио задовољство поводом реализације пројеката и истакао да је од почетка године много тога урађено на унапређењу спортске инфраструктуре.

„Ове године је ресорни секретаријат одобрио укупно девет пројеката, у вредности од готово 148,5 милиона динара, од којих је седам већ реализовано. Завршена је реконструкција терена у укупно шест школа, а потписани су уговори за још два пројекта“, рекао је Баста.

За замену пода у Малој сали СПЦ „Војводина“, на површини од готово 1.400 квадратних метара, Покрајински секретаријат за спорт и омладину определио је готово 28,5 милиона динара. Постављен је нов паркет по ФИБА стандардима, обележен терен и набављен заштитни високоотпорни ПВЦ под, који ће штитити паркет приликом одржавања манифестација.

За радове у Основној школи „Коста Трифковић“ у Новом Саду, ресорни секретаријат је издвојио 8,8 милиона динара. Обновљени су и обележени постојећи кошаркашки и рукометни терени са трибинама – покривени су мултифункционалним плочама, постављени су нови голови и кошеви и изграђене су нове трибине.

Реализација пројекта санације постојећег терена у Основној школи „22. август“ у Буковцу финансирана је са 3,4 милиона динара. Постављена је мултифункционална подлога, офарбане су постојеће кошаркашке конструкције, постављене нове кошаркашке табле и голови, а терен је очишћен и обележен.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић нагласио је да су у инвестиције у области спорта уложена знатна средства.

„Улагања у спортску инфраструктуру последњих једанаест година на историјском су нивоу. Никада за развој спорта нису улагана оволика средства, као ни за спортску инфраструктуру, која представља предуслов да би се спорт развијао“, изјавио је градоначелник Ђурић и истакао да ће се улагање у школски спорт наставити како би деца од најранијег узраста почела да се баве спортом и тиме створила здраве животне навике. Овом приликом, секретар Баста је најавио будуће пројекте наводећи да ће ФК „Нови Сад“ добити нов вештачки терен, као и да ће пројекат реконструкције терена Средње машинске школе, у вредности од 42 милиона динара, бити завршен у сарадњи са Градом.