Темерински ђаци добили нов спортски терен за рукомет, мали фудбал и кошарку

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас реконструисани спортски терен у оквиру ОШ „Кокаи Имре“ у насељу Телеп, у Темерину.

Баста је рекао да је и овај завршени пројекат у Темерину, који је у потпуности финансирала Покрајина, још једна потврда да Покрајинска влада и ресорни секретаријат континуирано улажу у развој спорта и спортске инфраструктуре широм АП Војводине.

„У Основној школи у Темерину инвестирали смо преко 4,9 милиона динара у реконструкцију терена за рукомет, мали фудбал и кошарку. Школу похађа 140 ђака од првог до четвртог разреда и они ће сада имати много боље услове за бављење спортом“, истакао је Баста и додао да је ово улагање пример како се води рачуна о једнаком улагању и у мале и у велике средине у циљу остваривања квалитетних услова за развој спорта.

У данашњем разговору са председником ове општине Младеном Зецом, Баста је навео да су размотрени планови и потребе у оквиру реализације нових спортских пројеката, те  да је намера да се у Темерину наставе улагања у обнову спортске инфраструктуре.

Председник Oпштине Темерин истакао је да се реконструисани спортски терен налази у оквиру истуреног одељења ОШ „Кокаи Имре“, коју похађају и ђаци ОШ „Петар Кочић“. „Овај терен који смо обновили до сада је био у веома лошем стању. Иначе, ово је други терен који смо добили уз помоћ Покрајинске владе. Први је обновљен пре неколико година у Старом Ђурђеву, а захваљујући разумевању ресорног секретаријата пре две године смо поставили нов паркет у спортској хали у Темерину“, истакао је Зец.