У основним школама „Слободан Бајић Паја“ у Сремској Митровици и „Добросав Радосављевић Народ“ у Ноћају реконструисан под у фискултурним салама

Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансирао је са 5,5 милиона динара замену пода у фискултурној сали у Основној школи „Слободан Бајић Паја“ у Сремској Митровици.

„Основци у митровачкој школи „Слободан Бајић Паја“ сада имају много боље услове за наставу физичког васпитања, као и за рекреативне спортске активности“, рекао је ресорни секретар Дане Баста додајући да је у сали уграђен мултифункционални спортски под дебљине шест милиметара, исцртан је терен и избушени анкери за одбојку.

Секретаријат је, такође, обезбедио и 5,3 милиона динара за реконструкцију пода фискултурне сале у Издвојеном одељењу Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“, где је уграђен нови ПВЦ спортски под и обележени су терени за кошарку и одбојку.

„У протекле три године Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложио је 38 милиона динара у спортску инфраструктуру и спортске клубове у Сремској Митровици. Наставићемо са улагањем у овај део Срема, али и у друге локалне самоуправе“, истакао је Баста.

Начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево захвалио је на подршци са покрајинског нивоа коју Сремска Митровица има у реализацији пројеката важних за тај град.

„Заједнички са нашим партнерима радићемо на даљем побољшању услова за бављење спортом, пре свега најмлађих, али и свих грађана и спортиста из нашег града“, рекао је Шево.