Баста обишао реконструисани кошаркашки терен у Ердевику

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас реконструисани мултифункционални кошаркашки терен у Основној школи „Сава Шумановић“ у Ердевику, у општини Шид.

За реконструкцију терена ресорни секретаријат определио је 3,2 милиона динара, док је Општина Шид учествовала у пројекту са средствима у вредности од готово 360.000 динара.

„Наставићемо, у партнерству са Општином Шид, са обновом спортских терена и у осталим мањим срединама у тој локалној самоуправи. Када је у питању улагање у спорт и спортску инфраструктуру, настојимо да направимо што боље услове нашој деци и нашим спортистима“, рекао је Баста .

На кошаркашком терену у ОШ „Сава Шумановић“ постављена је нова мултифункционална подлога, обележене су линије и монтиране две челичне кошаркашке конструкције са таблама од плексигласа и зглобним обручима.

Председник Општине Шид Зоран Семеновић изразио захвалност Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на досадашњој финансијској подршци у реализацији пројеката важних за ту општину.

Секретар Баста је данас посетио и Боксерски клуб „Пикасо“ у Шиду, где је боксерима доделио опрему за тренинг и такмичења. Посети клубу присуствовао је и Жељко Мрдаковић, председник Боксерског савеза Војводине.