ФК Војводина прославила 110. рођендан

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас у Српском народном позоришту, прослави јубилеја 110 година постојања Фудбалског клуба Војводина.

ФК Војводина је основан шестог марта 1914. године у Новом Саду, од стране ученика Велике српске православне гимназије, која данас носи име Гимназија „Јован Јовановић Змај“. Одлука о оснивању ФК Војводина била је жеља српске омладине у Новом Саду да добије свој спортски клуб око којег ће се окупљати.

Прослава је уприличена у складу са традицијом најстаријег суперлигаша, са освртом на породичне вредности које негује овај клуб. Присутнима су се обратили градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић, a свечаности је присуствовао и министар спорта Зоран Гајић. Говори ветерана, као што је Васа Пушибрк, били својеврсни времеплов у време када је Војводина господарила фудбалском мапом Југославије.

На данашњој свечаности, окупиили су се бројни новосађани, без обзира на клупско опредељење, као и легенде, играчи, навијачи и пријатељи клуба,  они који су, сваки у своје време, исписивали или још увек исписују, странице живота и историје ФК Војводина.