Председница Гојковић уручила уговоре талентованим спортистима и спортским стручњацима

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је данас уговоре о стипендирању младим талентованим спортистима и спортским стручњацима у оквиру, тринаестог по реду, пројекта Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Спортски таленти Војводине“.

Гојковићева је том приликом истакла да је Покрајинска влада определила 21 милион динара за стипендирање укупно 94 младих спортиста, узраста од 14 до 20 година, и још додатних седам милиона динара за 23 талентована тренера.

„Циљ овог програма је да препознамо, пратимо и финансијски подржимо перспективне и талентоване спортисте на свом путу ка остваривању врхунских резултата. У исто време, веома је важно што пружамо подршку и тренерима, без којих не би било успеха младих спортиста у спортовима којима се баве“, изјавила је председница Гојковић истакавши да је до сада уговоре о стипендирању, закључно са данашњим лауреатима, потписало 935 спортиста и 182 тренера.

Председница је додала да је овај програм још један показатељ колико је брига о развоју спорта високо на агенди рада Покрајинске владе.

„На нама, као Покрајинској влади, је да наставимо да вам обезбеђујемо што боље услове како бисте били врхунски спортисти, а на вама је да наставите вредно да тренирате и да остварујете што запаженије резултате за своје клубове и нашу земљу“, поручила је Гојковићева.

Она је подсетила на то да су поједини стипендисти из претходних генерација освајали европске и светске медаље и били учесници Олимпијских игара, као што су Адриана Вилагош, Ласло Ђере, Мате и Виктор Немеш, Симо Болтић и Марко  Драгосављевић, Тамаш Кајдочи, Ања Цревар, Мартин Мачковић и бројни други.

Покрајинска влада је од 2016. до краја 2023. године уложила три милијарде динара у спортску инфраструктуру и развој спорта.

Додели уговора је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.