Отворено 3. CISM Светско војно првенства у баскету 3х3

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас свечаном отварању  3. CISM Светског војног првенства у баскету 3х3, које се од 18. до 21. јуна 2024. године одржава у Новом Саду.

Војне репрезентације из двадесет држава поздравили су шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM) пк Негован Иванковић, државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ и министар одбране Братислав Гашић, који је и званично отворио првенство.

На церемонији отварања покрајинском секретару Данету Басти уручен је орден Међународног савета за војне спортове „Grand Knight“, за посвећеност и верност идејама ЦИСМ и за допринос развоју спорта у оружаним снагама.

На овом престижном спортском такмичењу надметаће се војне репрезентације  чланице CISM из Немачке, Јерменије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Канаде, Кине, Кипра, Француске, Летоније, Литваније, Луксембурга, Марока, Црне Горе, Холандије, Републике Кореје, Северне Македоније, Танзаније, Републике Словеније и Србије, а у надзору реализације програма активности учествоваће представници Генералног секретаријата и Борда директора CISM.

Организатор 3. CISM Светског војног првенства у баскету 3х3 је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM, уз подршку организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Града Новог Сада, Кошаркашког савеза Србије, Кошаркашког савеза Војводине, Спортског савеза Војводине, ЈП СПЦ Војводина, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и других партнера.

Свечаносто отварања присуствовали су и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, представници Генералштаба Војске Србије, Војне академије Универзитета одбране, Спортског савеза Војводине, Асоцијације спорт за све Србије и многих других институција.